Inspirerende lezing over Kansrijk Opgroeien door Andy Lloyd

Appingedam – De gemeente Appingedam organiseert een aantal inspirerende lezingen voor alle opvoeders, bedrijfsleven en professionals binnen het thema ‘Kansrijk Opgroeien’. Onder deze noemer wil de gemeente Appingedam samen met de gemeenten Loppersum en Delfzijl en alle relevante partners in de regio bouwen aan een nog sterkere basis om de jeugd gezond en veilig te laten opgroeien. Daarnaast wil de gemeente inzetten op excellent onderwijs voor de kinderen in onze regio.

De Brit Andy Lloyd geeft op dinsdag 12 februari in Appingedam een lezing over de resultaten van Child Friendly Cities in Leeds, waarvan hij de kartrekker is. Lloyd neemt zijn gehoor mee in de aanpak en wil de bezoekers inspireren om ook de kinderen in de regio kansrijk te laten opgroeien.

Ambassadeur
In Leeds zijn al meer dan 750 personen en organisaties ambassadeur van Child Friendly Leeds geworden. Zo zijn er bijvoorbeeld scholen die met het programma Active Schools kinderen kennis laten maken met een gezonde leefstijl met veel beweging. Er is een theatergezelschap met familievriendelijke voorstellingen, en er zijn zomeractiviteiten op speelplekken die samen met kinderen worden ingericht. Deze grote en kleine initiatieven maken  Leeds een Child Friendly City waar veel meer kinderen veilig en gezond op groeien dan een aantal jaren geleden. Zo is een gemeenschap in beweging ontstaan waar steeds weer nieuwe initiatieven aan worden toegevoegd.

Unicef en Gemeenten
Op basis van het VN verdrag voor de Rechten van het Kind promoot UNICEF wereldwijd het Child Friendly Cities Initiative. In Nederland is het een thema dat op de agenda staat van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG). Her en der in het land wordt er op verschillende manieren invulling aan gegeven. Wethouder Lea van der Tuin van de gemeente Appingedam: “Ik ben blij met de komst van Andy Lloyd en verwacht veel praktische tips en voorbeelden te krijgen hoe deze beweging in Leeds is vormgegeven en daarvan te leren. Samen met onze buurgemeenten Loppersum en Delfzijl willen we voor ieder kind een mooie toekomst mogelijk maken.”

De lezing (in het Engels) is op dinsdag 12 februari van 16.00 tot 18.30 uur in MFC Kabzeël, Dijkstraat 77 in Appingedam. Vooraf is een welkomstwoord van burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Aanmelden kan tot 4 februari via: aanmelden@appingedam.nl.

Back to top button