fbpx
3.2 C
Delfzijl
30 november 2020 21:08

Inspirerende bijeenkomst Damster raad bij Ouderenbond

Appingedam – Komt er een nieuw gemeentehuis, hoe zit het met de versterking, wanneer begint de nieuwbouw van de scholen? Een afvaardiging van de gemeenteraad van Appingedam kregen deze en tal van andere vragen op zich afgevuurd tijdens een bijeenkomst met 30 leden van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB), afdeling Appingedam.

De Damster raad was donderdag 10 januari uitgenodigd tijdens de eerste bijeenkomst van de PCOB om een presentatie en uitleg te geven over de stand van zaken van actuele projecten in Appingedam. Ook de inhoud van het raadswerk kwam aan de orde.

Raadslid Iwan Poucki (Gemeentebelangen) trapte de middag in Centrum Kabzëel  af met een inspirerend verhaal over het raadswerk en diverse actuele gemeentelijke projecten in Appingedam. Vol belangstelling en aandacht luisterden de leden van de ouderenbond. Raadslid Bert Raangs (CDA) leidde vervolgens de vragenronde. De betrokken inwoners van Appingedam en omgeving kwamen met veel vragen, over veel onderwerpen. Iwan Poucki, Harry Rozema (SP), Cees van Ekelenburg (D66) en Ina Schenkel-Zandvoort (ChristenUnie) moesten vol aan de bak met de beantwoording.

Suggesties
Over  het meldingenloket, het gezondheidscentrum, onderhoud begraafplaatsen en veiligheid in de straten werden niet alleen vragen gesteld,  maar ook waardevolle suggesties en complimenten meegegeven aan de raadsleden. In de laatste ronde vertelden alle aanwezigen wat ze het mooist vinden in Appingedam. Alle highlights van Appingedam kwamen voorbij zoals de hangende keukens, de historische panden, het hart van Opwierde, de Stadshaven en het Overdiep, de Nicolaïkerk, het kerkje Nicolaas, wonen in de oude school, de voormalige kazerne en Tjamsweer. 

Rond half vijf werd de middag afgesloten waarbij werd geconcludeerd dat alle aanwezigen trots zijn op hun stad Appingedam. Daarnaast gaven beide partijen aan dat een dergelijke bijeenkomst voor herhaling vatbaar is.

Volg ons op

10,592FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...