Inschrijven voor de jubileumeditie Fivelstadtocht kan vanaf 1 februari

Appingedam – Op zaterdag 14 september 2024 wordt er vanuit Appingedam de tiende historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-10-15 en 25 kilometer.

Vanaf komende donderdag 1 februari kunnen de wandelaars zich weer aanmelden voor de te houden Fivelstadtocht tijdens de zaterdag van het het Open Landelijk Monumenten Weekend. Met deze feestelijke tiende editie is de verwachting van de Fivelstadtocht organisatie om zeker negenhonderd wandelaars uit alle windstreken naar de Fivelstadtocht te trekken.

Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2024 wordt een zuidelijke route uitgezet.

Deze route kronkelt – afhankelijk van de te lopen afstand – in zuidelijke  richting en rondom het Schildmeer dan wel het Hoeksmeer wandelgebied.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare monumentale aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Kijk voor meer informatie op www.fivelstadtocht.nl

Back to top button