11-jarige Ghilaisha Buurmeijer behaalt zwarte band in taekwon-do

Appingedam – De 11-jarige Ghilaisha Buurmeijer koesterde twee dromen: het behalen van de wereldtitel, net als haar moeder Anna Ekema, en het bereiken van de zwarte band. Vorig jaar werd ze al wereldkampioen in taekwon-do, en dit jaar heeft de enthousiaste Ghilaisha ook de zwarte band behaald. Het examen werd afgenomen door Jan Ekema, Anna Ekema en om de onafhankelijkheid te waarborgen, werd Ezra Oorlog aan de examencommissie toegevoegd.

Ghilaisha presteerde uitstekend op alle onderdelen, met name op het gebied van zelfverdediging, springtechnieken, breektesten en het verzorgen van een les aan haar eigen groep. Het laatste is behoorlijk uitdagend voor een 11-jarige, maar Ghilaisha stond als een volwassene voor de groep.

Hoewel het even duurde voordat haar diploma uit Engeland arriveerde, kon Ghilaisha het uiteindelijk in ontvangst nemen bij sponsor NIVI. Zowel Jan als Anna Ekema ontvingen ook een diploma voor respectievelijk de 8ste en 7de Dan. Het is duidelijk een echte taekwon-do familie, aangezien ook haar broer Ghilano Buurmeijer met een 1ste Dan en haar oom Henderik Ekema met een 5de Dan met veel plezier en succes taekwon-do beoefenen.

Back to top button