Indrukwekkende voorstelling Pauline Broekema in de Nicolaikerk

Appingedam – Zondagmiddag 1 december hebben ongeveer 350 mensen een indrukwekkende voorstelling bijgewoond welke verzorgd werd door Pauline Broekema en de musici van the Amsterdam Consort.

De historische vereniging Amasius was benaderd door Pauline om na de succesvolle lezing door haar op 17 maart in dezelfde kerk nogmaals maar dan omlijst met muziek door the Amsterdam Consort de tragische geschiedenis van het joodse meisje Sara, geboren in Appingedam, te vertellen. In een kerk waar je een speld kon horen vallen vertelde Pauline op een indringende en aangrijpende wijze het verhaal van het  leven van Sara.

De musici van the Amsterdam Consort vulden op een bijna onnavolgbare wijze met de juiste muziek het verhaal aan. Na ruim anderhalf uur met een door emoties gevulde kerk kwam er een eind aan een gedenkwaardige zondagmiddag waarbij de aanwezigen met een ingetogen maar ovationeel applaus de musici en Pauline beloonden. Na afloop waren er onder aanwezigen verschillende die nog hun persoonlijke verhaal bij Pauline kwijt konden.

Back to top button