13.6 C
Delfzijl
21 juni 2021 13:11

In Midden-Groningen is iedereen welkom bij de kredietbank

spot_img

Midden-Groningen – Bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) van Midden-Groningen kan iedereen met schulden terecht. De kredietbank sluit niemand uit en werpt geen drempels op die het inroepen van schuldhulpverlening moeilijker maken. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de raadsfracties van SP en D66.

De partijen stelden hun vragen naar aanleiding van het rapport ‘Een open deur’ van de Nationale Ombudsman. Daarin staat dat gemeenten hun inwoners met problematische schulden lang niet altijd een laagdrempelige en brede toegang tot de schuldhulpverlening bieden.

Volgens wethouder Peter Verschuren gaan de conclusies van de Ombudsman niet op voor Midden-Groningen. ‘Bij onze kredietbank staat de deur wijd open. Wij belemmeren de toegang niet, maar nodigen de mensen juist uit om contact op te nemen. En liefst voordat de schulden hoog zijn opgelopen. Een vrijblijvend adviesgesprek is altijd mogelijk en kan wellicht erger voorkomen.’

De kredietbank helpt momenteel 855 mensen met schuldhulpverlening, waarvan 777 inwoners van Midden-Groningen budgetbeheer ontvangen. Om schulden te voorkomen kent de GKB sinds vorig jaar twee preventiespecialisten, die onder andere projecten opzetten samen met scholen. De kredietbank werkt nauw samen met de sociale teams en Humanitas, onderhoudt goede contacten met de woningcorporaties en helpt  ondernemers met schulden in samenwerking met het Regionaal Ondernemers Instituut (ROI).

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten