In de zomer op stap met de Plusbus

Appingedam – In de zomervakantie beleven vele ouderen een heerlijk vakantiegevoel met de Plusbus. De Plusbus is een prachtige voorziening voor senioren in Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Midden Groningen en Het Hoge Land. Iedere 2 maanden komt er een nieuw programmaboekje uit met daarin allerlei uitstapjes naar een tuin- en winkelcentra, leuke evenementen of een mooie rondrit. Elk uitstapje is weer belevenis op zich.

De Plusbus biedt de mogelijkheid om ouderen die weinig sociale contacten hebben of zich eenzaam voelen weer midden in het leven te laten staan. Sociale contacten worden (opnieuw) gelegd en gezelligheid staat voorop. Vooral dat laatste is voor veel deelnemers belangrijk en doorslaggevend om van deze mooie voorziening gebruik te maken.

Met de Plusbus kunnen ouderen voor een betaalbaar tarief er heerlijk op uit om evenementen en/of plaatsen te bezoeken waar men anders niet komt. Reisje naar Borkum, rondvaart in Giethoorn, kunstmarkt Eeserveen, Notoarestoen Eenrum, visje eten Lauwersoog, reisje naar Nedersaksen, Midsummer Fair in Zeijen, alles is mogelijk. De Plusbus voorziet in een grote behoefte en is een zeer gewaardeerde voorziening, mede dankzij de vrijwilligers die alles regelen.

Deelnemers waarderen de uitstapjes in een kleine groep, de onderlinge contacten en de aandacht en begeleiding van de vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen naast de persoonlijke aandacht ook nog eens voor mooie routes, vertellen onderweg verhalen en zorgen er voor dat men een geweldige dag beleeft. Allemaal goede redenen om eens mee te gaan.

Wilt u ook mee of kent u iemand die er ook graag op uit wil, kom dan langs bij het Servicepunt in het ASWA- gebouw, Burgemeester Klauckelaan 16. Of bel met de Plusbus, van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 12.00 uur op 0596-626792.Back to top button