12.1 C
Delfzijl
14 juni 2021 05:06

Ierse singer-songwriter Daithi Rua naar Andledon

spot_img

Den Andel – Aanstaande vrijdagavond vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van singer-songwriter Daithi Rua. De in België (Gent) woonachtige Ier staat garant voor intense songs, sterk geënt op de Ierse muziektraditie.

Daithi Rua (Iers voor ‘Rode David’) is de artiestennaam van David Donegan. Hij kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’ waarmee hij op Europese Festivals speelde en op tour ging door het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame.

Eind jaren negentig lonkte het vaste land en verruilde Daithi zijn Ierland voor het Europese continent. Als thuisbasis koos hij Gent in België. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, onder meer met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL. Daarnaast heeft hij, op vele festivals, het podium mogen delen met bands als Clannad en The Waterboys.

Daithi Rua schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een lichte politieke lading maar altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom verzorgt hij een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

Het optreden van Daithi Rua start vrijdag 17 november om 20:30. De entree bedraagt 10 euro.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten