Concert Hinsz-orgel en Toonkunstkoor Delfzijl

Appingedam – Het Hinsz-orgel in de Nicolaïkerk van Appingedam klinkt weer! Om dit te vieren is het Damster Hinsz-orgel Festival georganiseerd. Onderdeel van dit festival is een concert op zondagmiddag 19 november om 15.30 uur waarin het Toonkunstkoor Delfzijl en het prachtige orgel samen klinken. Er worden grote werken gezongen die normaal gesproken met orkestbegeleiding worden uitgevoerd. Bij dit concert neemt het Hinsz-orgel deze rol over. Ook is er een solistenkwartet dat vanaf de orgelgalerij een aantal werken met orgel uitvoert. Naast de reformatie-cantate “Gott der Herr ist Sonn und Schild” van J.S. Bach klinken zo ook het welbekende “Wachet auf, ruft uns die Stimme”, orgelwerken van Bach en Mendelssohn en het Te Deum van J. Haydn.

Het Toonkunstkoor Delfzijl blikt vast vooruit op de Scratch op 7 april volgend jaar met een deel uit Die Schöpfung van J. Haydn, “Die Himmel erzählen die Ehre Gottes”.

Het Hinsz-orgel wordt bespeeld door Henk de Vries, onder meer organist van het GSp(Martinikerk Groningen). Het Toonkunstkoor Delfzijl staat onder leiding van Vincent Hensen. De solisten zijn Elizabeth Kooy, Hanneke Tichelaar, Jeroen Helder en Ben Brunt.

Het concert is gratis toegankelijk. Wel wordt bij de uitgang een vrije bijdrage gevraagd. Kortom, een prachtig en bijzonder concert dat u niet mag missen!

Back to top button