Iedere maandagavond sup cursus in Appingedam

Appingedam – Suppen is de snelst groeiende watersport en geschikt voor alle leeftijden. Om je de eerste stappen te leren of om je techniek te verbeteren kun je op maandagavond aansluiten bij SUP CLUB SURFCENTER. Om 19.00 uur wordt er vertrokken vanaf de kanosteiger bij de tennisvereniging aan de Farmsumerweg 19.

En wat is er nu leuker dan leren Suppen op het Damsterdiep?
Suppen staat voor Stand Up Paddelen en is uitgevonden in Hawaii en sinds ongeveer 10 jaar snel in opkomst in Europa. Suppen is erg makkelijk om te leren, watervrees is niet heel handig, maar iedereen die gezond is van lijf en leden zal merken dat je het erg snel op pakt onder de juiste begeleiding. Vaak is een nat pak halen niet eens aan de orde. Op de maandag staat een hele enthousiaste groep mannen en vrouwen klaar om u te helpen, waar na een introductie en wat oefeningen er afgerond wordt met een leuke rondvaart op de sup door het historische centrum van Appingedam. Deze sup en de peddel kunt u de eerste keer kosteloos gebruiken. Rond 20.30 uur ronden ze de lessen normaal gesproken weer af.

U kunt zich van tevoren opgeven via Facebook, Sup Club Surfcenter of telefonisch van dinsdag t/m zaterdag op 0598431567. De planken die gebruikt worden voor het suppen lijken nog het meest op het “oude” type surfplank uit de jaren ’70 en begin jaren ’80. Met een lengte van tussen de 3 en 4 meter kan dit een behoorlijk gevaarte zijn waardoor er opblaasbare planken kwamen. Deze planken zijn er in verschillende diktes. De dunnere tot 4 inch dikke boards worden veel aangeboden door prijsvechters en zijn alleen geschikt voor kinderen en hele lichte personen. De dikkere, 6 inch dikke boards zijn voor de grote doelgroep en aanzienlijk stijver waardoor de vaarkwaliteit sterk verbetert. Sup Club Surfcenter is een initiatief van SURFCENTER.nl

Back to top button