16.9 C
Delfzijl
24 juli 2021 01:18

Huurcompensatie voor binnen- en buitensportverenigingen in de gemeente Eemsdelta

spot_img

Eemsdelta – De gemeente Eemsdelta gaat binnen- en buitensportverenigingen financieel ondersteunen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

De ondersteuning voor buitensportverenigingen bestaat uit kwijtschelding van 50% van de huur over de eerste zes maanden van 2021.  Binnensportverenigingen die een gemeentelijke sportaccommodatie huren, hoeven geen huur te betalen over de periode dat de accommodatie als gevolg van de coronamaatregelen gesloten was.  

De binnen- en buitensportverenigingen zijn op de hoogte van gesteld van het collegebesluit.

Nieuwe compensatieregeling
Wethouder Jan Menninga: ‘De financiële impact van het coronavirus op binnen- en buitensport-verenigingen is groot. Sinds de coronacrisis staan de verenigingen onder druk onder meer vanwege  verminderde kantine-inkomsten. De gemeente wil hen hierin tegemoetkomen. Door het opzetten van een nieuwe compensatieregeling kunnen we de financiële zorgen van de verenigingen verlichten en ze een betere start geven bij het weer in gang zetten van activiteiten.’

In 2020 hebben de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum besloten eenmalig 50% van de huur van gemeentelijke sportaccommodaties kwijt te schelden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
TuinTuin

Populaire berichten