Hulpmiddelen gratis naar Noorderzorg

Het Hogeland – Noorderzorg en RSR hebben een jarenlange samenwerking op het gebied van hulpmiddelen. De zorgorganisatie heeft de mobiliteitshulpmiddelen, waar RSR eigenaar van is, in bruikleen voor bewoners en cliënten in de thuiszorg. Normaliter vraagt RSR ze ter vervanging terug. ‘En dat is eigenlijk jammer, want de meeste hulpmiddelen kunnen we nog goed gebruiken’, zegt bestuurder Alexandra Tuin.

Bij Noorderzorg en de gemeente Het Hogeland kwam een lobby op gang. ‘De hulpmiddelen zijn vaak nog in goede staat en we kunnen er goed mee werken.’ Met deze boodschap ging Noorderzorg naar de gemeente die onderhandelt met RSR. Ook RSR vond het een goede gedachte om duurzaam te handelen. Terugvragen is daarom dit keer dan ook niet aan de orde. De zorginstelling krijgt de hulpmiddelen die eerst in bruikleen waren nu in eigendom. Zo lang het middel functioneel is en voldoende veilig.

Noorderzorg is blij met de rolstoelen, een duofiets en een actieve tillift. En dat alles ‘om niet’. Een mooi gebaar van RSR en een goede afstemming met de gemeente die dit heeft aangekaart.

Back to top button