Huisconcerten pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis in Zandeweer

Zandeweer – Tijdens Open Monumentendag en de Grunneger Week vindt op zaterdag 9 september  in de beschermde historische Hoofdstraat in Zandeweer een uniek concert plaats. In De Pianoschool geeft het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis een tweetal huisconcerten in de studio.

Er worden werken voor piano quatre mains en voor twee piano’s uitgevoerd onder de titel “muziek voor burgers, boeren en buitenlui” met composities van Schubert, Glière, Bartok en Sjostakowitsj. Van Schubert wordt het beroemde Rondo in A-dur gespeeld. Van de Russische componist Glière staan een drietal delen uit de Six pieces op het programma. De Hongaarse componist Bartok componeerde aan het eind van zijn leven een cyclus genaamd Mikrokosmos.

Op het programma zeven delen op een sublieme wijze voor twee piano’s bewerkt door Bartók zelf. Aan het slot van het concert het sprankelende virtuoze Concertino van Sjostakowitsj.

Het programma duurt ongeveer 45 minuten. Het eerste concert is om 14.00 uur en het tweede om 15.30 uur. De entree is gratis. In verband met een beperkt aantal zitplaatsen is het wel aan te bevelen om te reserveren. Voor meer informatie www.ellendijkhuizen.nlBack to top button