Delfzijl – De meerderheid van de huisartsen in de provincie Groningen de aangesloten zijn bij Doktersdienst Groningen heeft woensdag ingestemd met de nieuwe verdeling van diensten op de huisartsenposten.

In de nieuwe dienstverdeling, die Doktersdienst Groningen per 1 april 2019 wil invoeren, zijn de posten in Groningen, Scheemda en Stadskanaal elke avond en elk weekend open. De post in Delfzijl is iedere avond van 18.00 tot 21.00 uur en in het weekend ook overdag open. De post in Leek is gedurende de weekenden overdag open. De huisartsenpost in Hoogezand wordt gesloten.

Het tekort aan huisartsen en de toenemende complexiteit van de zorg heeft de afgelopen jaren geleid tot hogere werkdruk onder huisartsen. Ine Scholten, bestuurder van Doktersdienst Groningen: „De nieuwe dienstverdeling betekent dat alle huisartsen in verhouding evenveel uren dienst gaan draaien en de werkdruk beter verdeeld wordt. De gelijkheid in uren draagt bij aan de solidariteit en eenheid die huisartsen met elkaar nodig hebben om de ontwikkelingen waar zij voor staan het hoofd te bieden. De spoedzorg blijft voor iedereen goed bereikbaar. Patiënten met medische spoed buiten kantooruren, kunnen nog steeds bellen naar Doktersdienst Groningen.”

Advertenties