Hub Ten Boer geopend: een comfortabele overstapplek met wifi en drinkwater

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ten Boer – Reizigers die in of via Ten Boer reizen, kunnen vanaf vandaag extra comfortabel overstappen op de hub in Ten Boer. Een veilige, goed toegankelijke P+R aan de Groene Zoom en wifi en drinkwater bij de halte Boltbrug maken eventjes wachten in Ten Boer aangenaam. Burgemeester Frank de Vries van de gemeente Ten Boer en gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk van de provincie Groningen namen er vandaag de wifi en een fietskluis in gebruik. Een hub is een overstapplaats van het ene op het andere vervoermiddel waar allerhande voorzieningen zorgen voor een plezierig verblijf.

Comfortabel reizen en goede knooppunten
In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. Een hub is een schakel in de reis van deur tot deur waar reizigers kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en waar mensen op een prettige manier even kunnen wachten. Naast bussen of treinen vertrekken taxibusjes van Publiek Vervoer van de hubs. Extra voorzieningen zoals een wifi-aansluiting, watertappunten of fietskluizen maken de hubs tot een aangename plek om te verblijven. Zo draagt de hub bij aan een snelle en comfortabele reis.

Hub versterkt lokale economie en sociale omgeving
Alle hubs in Groningen zijn inmiddels herkenbaar aan een bord met hub-logo maar dit jaar krijgen verschillende hubs extra voorzieningen. Ook kunnen de hubs verder uitgebreid worden met (maatschappelijke) voorzieningen, zoals een kiosk of een aansluiting op een brede school of een winkel. Op deze manier kan een hub de lokale economie versterken en een aanvulling betekenen voor de sociale omgeving.

Samenwerking van gemeenten, provincies en ondernemers
De hubs zijn een samenwerking van de provincies Groningen en Drenthe, het OV-bureau Groningen Drenthe, Publiek Vervoer en gemeenten. De betrokken partijen werken samen met onder meer ondernemers en waterbedrijven om reizigers goed te bedienen.

Meer informatie
Over de hubs is meer informatie is te vinden op www.reisviahub.nl.

Back to top button