13.5 C
Delfzijl
donderdag 18 juli 2019
Home Evenementen Eurocup verrast: naast traditionele top drie ook Brazilianen naar Delfzijl

Eurocup verrast: naast traditionele top drie ook Brazilianen naar Delfzijl

Delfzijl – Het deelnemersveld van de zevende editie van Eurocup Delfzijl is er één om je vingers bij af te likken. Naast de traditionele top drie (Ajax, PSV én Feyenoord) zullen ook de Braziliaanse talenten van Fortaleza op het hoogstaande toernooi in Delfzijl verschijnen.

Naast deze vier teams en vaste bespeler Regioteam Eurocup komen ook FC Groningen, AZ Alkmaar, titelverdediger Chelsea FC, Manchester City, FC Bayern München, FC Schalke 04 en KRC Genk naar het Groningen Seaports Stadion om op zaterdag 12 en zondag 13 januari te strijden om de felbegeerde bokaal.

Twee primeurs
Het aanstaande internationale jeugdtoernooi voor spelers tot 13 jaar kent liefst twee primeurs: nog niet eerder kwam de traditionele top drie in actie op Eurocup en ook was er nog nooit een team buiten Europa te bewonderen op de kunstgrasmat in de haven van Delfzijl. 

Debutant Feyenoord
Ajax en PSV komen respectievelijk voor de derde en vierde keer naar Delfzijl, terwijl Feyenoord debutant is op Eurocup. “Het is ons gelukt om de Rotterdammers naar Delfzijl te halen”, zegt Nick de Groot namens de organisatie opgetogen. “De jeugd van Feyenoord is goed. Wij zijn benieuwd wat zij kunnen laten zien ten opzichte van Ajax en AZ, die er in de reguliere competitie duidelijk bovenuit steken.”

Samba in Delfzijl?
De meest opvallende naam tussen de twaalf deelnemende clubs is die van Fortaleza. De komst van de Zuid-Amerikanen is mogelijk dankzij de goede contacten van De Groot in Brazilië, het land dat bulkt van het voetbaltalent. “We zijn er enorm trots op dat we Fortaleza hebben kunnen strikken. Hoe het niveau van hen is, is nog even afwachten. Wie weet worden zij dé verrassing.”

AZ keert terug, Sparta afwezig
De organisatie is ook blij dat AZ Alkmaar na een jaar afwezigheid terugkeert in Delfzijl. In tegenstelling tot de vorige editie zien we Club Brugge, Leicester City, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam niet terug op Eurocup. De twee Nederlandse clubs zijn er helaas voor het eerst niet bij.  “Het is erg vervelend om ‘nee’ te verkopen aan clubs, maar wellicht kunnen we Sparta en Heerenveen in de toekomst weer begroeten. Dit keer geven we de voorkeur aan andere clubs.”

Wijnne Barends
Net als vorig jaar vindt Eurocup Delfzijl plaats in de loods van het bedrijf van Wijnne Barends in de haven. De loods zal wederom omgedoopt worden tot het Groningen Seaports Stadion. De organisatie is erg opgetogen met het feit dat de locatie weer ter beschikking gesteld wordt door Wijnne Barends. “We mogen dankbaar zijn dat bedrijven uit de regio Eurocup Delfzijl op deze manier blijven steunen, vanzelfsprekend is het zeker niet want het blijft ieder jaar een uitdaging om voldoende sponsoren aan te trekken. Voor deze editie zijn we zeker al een eind op weg, maar we zijn er nog niet”, aldus de voorzitter Roy Boxmeer van de organisatie.

Op zaterdag 12 januari worden de poulewedstrijden gespeeld en een dag later volgen de finales.

Advertenties

Advertenties