Hotel Termunterzijl feestelijk geopend

Termunterzijl – Zaterdagochtend werd Hotel Termunterzijl feestelijk geopend. Dit gebeurde tijdens het twee daagse festival Over de Vloed wat langs de kustlijn van de Dollard plaats vond.  Voorafgaand aan de opening trad de uit Termunten afkomstige zangeres Wia Buze op. Na een aantal toespraken van onder andere Het Groninger Huis, eigenaar Arie Heuvelman en burgemeester Gerard Beukema was het aan de laatste de eer om het hotel officieel te openen dit gebeurde met een drup op de knop waarna er een scheepshoorn was te horen. Waarna er ruimte was voor het feliciteren van de eigenaar Arie Heuvelman en de uitbaters de familie Noot.

Krimp is een kans
Het hotel maakt deel uit van een groter project. Onder de noemer ‘Krimp is een kans’ hebben diverse partijen, waaronder Klankbordgroep Termunten/Termunterzijl, woonstichting Groninger Huis, inwoners, ondernemers en de gemeente, hun krachten gebundeld en de afgelopen jaren nieuwbouwplannen ontwikkeld en uitgevoerd. Resultaat daarvan zijn onder andere een hotel met 26 kamers, een visserijmuseum, een Toeristisch Opstappunt en zes levensloopbestendige woningen.

De feestelijke opening kreeg vlak voor de opening een zwart randje. Broor Adema oprichter van Adema architecten en vader van  de architect Silvester Adema overleed na een kort ziekbed. Broor was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Visserijmuseum.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”694″]


Back to top button