dinsdag 3 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Hotel Spoorzicht Loppersum krijgt eerste interactieve VVV infozuil

spot_img

Loppersum – Loppersum krijgt als eerste gemeente in Groningen een nieuwe vorm van toeristische informatievoorziening met een interactieve VVV infozuil. Er is behoefte informatie dichter bij de bezoekers van het gebied te brengen. Dit kan heel goed in een samenwerking tussen VVV en toeristische ondernemers zoals Hotel Spoorzicht & Spa. Bezoekers aan het gebied weten over het algemeen hun informatie goed te vinden via websites, apps en sociale media. Er blijft echter ook vraag naar plekken waar men de informatie lokaal kan vinden. De nieuwe informatiezuil komt in deze wens tegemoet.

Op 3 mei zal in Hotel Spoorzicht & Spa in Loppersum de eerste interactieve informatiezuil in gebruik worden genomen. Een fraai vormgegeven herkenbaar paneel biedt folders en routes aan uit het gebied en bevat een interactief scherm waarop onder andere evenementen en uit-tips kunnen worden aangeboden en waarop ook de toeristische website eemsdelta.groningen.nl te raadplegen is.

Top van Groningen heeft in samenwerking met Marketing Groningen, Stichting Promotie Waddenland en ondernemers in het gebied deze innovatieve vorm van informatieverstrekking weten te realiseren. Provincie Groningen heeft mede voor de financiering gezorgd van deze landelijk unieke pilot. De eerste informatiezuil zal officieel in gebruik worden door Cees de Vries (eigenaar Hotel Spoorzicht en Spa), wethouder Rudi Slager (Loppersum), wethouder Annalies Usmany (Appingedam) en gedeputeerde Henk Staghouwer.

“We zijn tegenwoordig zo verwend met de beschikbaarheid van informatie. We verwachten altijd en overal de informatie te kunnen krijgen die we nodig hebben. Dat geldt ook voor toeristische informatie. We moeten het daarom aanbieden waar de toeristen verblijven, zoals bij een hotel als deze.” Aldus Edwin van der Woude (directeur Top van Groningen).

“Onze hotelgasten zijn vaak op zoek naar informatie over het gebied. Deze informatiezuil is een extra service aan onze gasten en ik hoop natuurlijk dat er ook extra aanloop van dagjesmensen zal zijn. Want je kan hier natuurlijk ook een kopje koffie drinken of lunchen tijdens je fiets- of wandeltocht.” aldus Cees de Vries.

Deze informatiezuil is de eerste van circa 15 informatiezuilen die dit jaar, verspreid over het Hogeland, zullen worden geplaatst. De eerstvolgende zal op Borgterrein Ewsum in gebruik worden genomen. Ook Waddenland (Winsum en De Marne) en gemeente Ten Boer zullen dit jaar nieuwe vormen van toeristische informatie lanceren.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten