fbpx
8.5 C
Delfzijl
20 januari 2021 13:39

Hoogste score voor Slagwerkensemble Appingedam tijdens concours in Hoogeveen

Hoogeveen – Het Slagwerkensemble Appingedam heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan het podium concours voor slagwerkensembles te Hoogeveen, welke werd georganiseerd door de noordelijke muziekbonden.

Het ensemble opende met Noardewyn en wist hier het publiek gelijk mee te pakken. De jury noemde het dan ook een mooie en dynamische opening. Vervolgens werd The Conquer of the Kraken gespeeld. Dit werk, dat vertelt over het leven van Erik Pontoppidan, nam het publiek en jury mee naar de kusten van Noorwegen, naar de open zee en naar het gevecht met de Kraken. Een meeslepend stuk wat door de jury werd bestempeld als zeer sfeervol met een zeer fijn gespeeld slot. Na deze twee grote werken was het tijd voor een muzikaal intermezzo met Song H van Bruce Hornsby in een bewerking van dirigent Martijn Oostra, die tevens de eerste twee werken heeft gecomponeerd. Als afsluitend werk werd Sofapilla van Chuck Ricotta ten gehore gebracht. Voor het slagwerkensemble was dit een uitdagend stuk buiten de comfort zone. Melodische lijnen werden afgestemd met ritmisch slagwerk die uiteindelijk samen kwamen in een spetterend slot. De jury was over het gehele programma zeer tevreden en bekroonde dit dan ook met 90.66 punten. Goed voor een eerste prijs in de 1ste divisie en de hoogste dag score.

In de 2de divisie behaalde Ons Genoegen uit Millingen aan de Rijn 87.00 punten, Volharding uit Borculo 85.66 punten en Wilhelmina uit Den Dungen 85.33 punten. In de 3de divisie wist Juliana uit Doornspijk 88.33 punten te behalen en Boreas Usquert 70.33 punten. Het Vollenhoofsch Fanfare wist in de 4de divisie 80.00 punten te behalen.

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten