Hoogste punt nieuw appartementencomplex in Appingedam bereikt

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Op het dak van het nieuwe appartementencomplex aan de Meester Borgesiusstraat in Appingedam werd eind juni met de grootste precisie de bovenste betonplaat van de liftschacht geplaatst. Die plaat is het hoogste punt van het gebouw en volgens traditie in de bouwwereld sta je daar even bij stil. De vlaggen van Woongroep Marenland en bouwbedrijf Nijhuis Noord gingen in top en alle medewerkers op de bouwplaats kregen een lunch aangeboden.  

Senior projectleider Sander Criens van Woongroep Marenland feliciteerde de bouwers met het goede verloop van het bouwproject. ‘Dit is de eerste plek in Appingedam waar Woongroep Marenland een appartementengebouw heeft laten slopen en weer opnieuw aardbevingsbestendig laat herbouwen’, vertelde hij.

Alle appartementen zijn verhuurd. In het najaar organiseren Woongroep Marenland en Nijhuis Noord voor de nieuwe bewoners een kijkmoment. Het gebouw is dan nog niet helemaal af, maar de nieuwe bewoners kunnen dan al wel een appartement van binnen bekijken. Als de bouw voorspoedig blijft gaan, dan kunnen ze eind 2023 verhuizen.

Het nieuwe appartementencomplex aan de Meester Borgesiusstraat is onderdeel van een grootschalig versterkingstraject. In totaal worden van Woongroep Marenland in de wijk Opwierde 1 in Appingedam zo’n 480 woningen vervangen. Er komen aardbevingsbestendige en duurzame woningen voor terug.

Back to top button