fbpx
9.9 C
Delfzijl
dinsdag 26 mei 2020
Home Agenda tips Holocaust Herdenking 26 januari in de Petruskerk van Wagenborgen

Holocaust Herdenking 26 januari in de Petruskerk van Wagenborgen

Wagenborgen – In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We staan stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. 

De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behouden en het versterken ervan.

Vanuit die gedachte organiseert de Petruskerk van Wagenborgen, zij maakt deel uit van de Prot. Gemeente Eems-Dollard, in het kader van de Nationale Holocaust Herdenking op zondag 26 januari een bijzondere bijeenkomst, waarbij we stil staan bij de vervolging en het vermoorden van onze Joodse medeburgers tijdens het Nazi-regime in de Tweede Wereldoorlog. De vermoorde Joodse inwoners van de voormalige gemeente Termunten zullen eveneens worden herdacht.

Het programma van deze ochtend zal een verstild en afwisselend karakter hebben waarbij

“verhalen, muziek en gedichten” een belangrijk onderdeel vormen.

Plaats: Petruskerk van Wagenborgen
Muziek: Trio Moniek Bollen

Wanneer: Zondag 26 januari 2020
Tijd: 10.30 uur
Toegang: gratis
Bij het verlaten van de kerk: collecte
Na afloop: koffie/thee in “De Ontmoeting” – gebouw naast de kerk

Advertenties