Hogelandsters aan de slag tijdens Nationale Klimaatweek

Het Hogeland – Inwoners en ondernemers uit de gemeente Het Hogeland laten tijdens de Nationale Klimaatweek zien wat zij doen voor een beter klimaat. Klimaatburgemeester Robin Hazekamp (18) uit Winsum gaat de hele week op pad door de gemeente om mensen daarover aan het woord te laten. De Nationale Klimaatweek wordt dit jaar gehouden van 30 oktober tot en met 5 november. Tijdens de week organiseert de gemeente workshops en acties om mensen kennis te laten maken met manieren om aan de slag te gaan voor een beter klimaat.

Robin: “Iets doen voor het klimaat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat willen we laten zien tijdens deze week. En hopelijk inspireren we er veel mensen mee!” De belevenissen van Robin zijn te volgen via de social media kanalen van de gemeente. Elke dag is er een ander thema: voedsel, natuur, bouwen, vervoer, energie, spullen en kleding.

‘Het hele jaar door’ De gemeente Het Hogeland vindt het belangrijk om te laten zien wat mensen kunnen doen voor een beter klimaat. Wethouder Duurzaamheid Arjen Nolles: “We staan samen voor een grote uitdaging. In de Nationale Klimaatweek laten we zien wat we met z’n allen kunnen doen om Het Hogeland duurzamer te maken. Niet alleen deze week, maar het hele jaar door.”

Workshops en acties
In de Nationale Klimaatweek organiseert de gemeente workshops en acties, samen met Vakland Het Hogeland, Wongema en de lokale energiecoöperaties. Mensen kunnen bijvoorbeeld leren om te koken met lokale producten, kleding te repareren en jam te maken. Er is een winactie voor gratis regentonnen en mensen kunnen een maand lang een elektrische deelauto uitproberen. Zo kunnen Hogelandsters tijdens de week kennismaken met allerlei manieren om zelf aan de slag te gaan voor een beter klimaat.
Inwoners kunnen zich vanaf nu al opgeven voor de workshops, via www.vaklandhethogeland.nl/wat-kan-ik-leren. Opgeven voor de acties kan tijdens de Nationale Klimaatweek, via de social media kanalen van de gemeente, de website en het gemeentenieuws.

Back to top button