Hoe willen jongeren in de toekomst werken in Groningen? Praat mee! 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Op 20 november van 16.30-18.30 uur is er een bijeenkomst over ‘Werken in Groningen’ voor en door jongeren op de Campus in Appingedam! We gaan in twee uur samen kijken naar wat jij belangrijk vindt als het gaat om werk, inkomen en armoede in jouw omgeving. Het wordt een interactieve en creatieve middag waarbij we vragen onder de loep nemen zoals: is er genoeg werkgelegenheid? Denk je dat jouw droombaan in de buurt van je woonplaats kan zijn? Wat zou je veranderen aan de werkgelegenheid? Hoe denk jij dat de economie van Groningen er over 30 jaar uitziet?JongNoord organiseert deze sessie voor en met jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Er is plek voor 15-20 deelnemers uit de provincie Groningen. 

In november organiseert de JongerenTop, samen met Het Rijk en de Groningse overheden, meerdere bijeenkomsten voor en met jongeren over de investering van de zogenaamde ‘ereschuld’ aan Groningen, dit is de vijfde bijeenkomst in een reeks van negen. De bijeenkomsten worden georganiseerd om tot ideeën en adviezen te komen voor het investeren van het geld in de toekomst van Groningen.

Dertig jaar lang wordt er 200 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in het sociaal en economisch perspectief van het aardbevingsgebied en is er geld voor onder andere verduurzaming en infrastructuur. Wat vinden jongeren uit Groningen dat er met dit geld moet gebeuren? 

Ben je tussen de 17 en 27 jaar, dan kun en mag je meepraten  https://jongeren.top/jong-in-groningen/. Aanmelden is noodzakelijk. 

Back to top button