Hoe ontwerp je het ultieme beach style interieur dat past bij de Eemsdelta?

Nederland – De Eemsdelta is een bijzonder gebied in Nederland waar de Waddenzee het land aanraakt in Groningen. Hier leven bijvoorbeeld zeedieren als zeehonden. Op het droge land proberen we, met name vanaf de herfst, onze huizen weer sfeervol te maken als weer en wind het land trotseren. Hoewel het nu volop zomert, is het echter weer tijd om na te denken over het interieur en wat past er nou beter bij de Eemsdelta dan de ultieme beach style? Ontdek hoe je deze strandlook naar je eigen woonkamer haalt met een paar slimme oplossingen.

Een uniek gebied vraagt om een uniek interieur

Of het nu de Punt van Reide is of de Dollard, unieke stranden in de Eems maken het een uniek gebied in Nederland. De natuur heeft vrij spel gekregen in deze gebieden en dieren zoals zeehonden en vogels kunnen hier in rust en ruimte leven. Stranden in de Eemsdelta hebben anders dan in het westen van Nederland minder zandstrand en zijn ruiger. Dat gevoel mag je daarom ook zeker meenemen naar je typische Eemsdelta beachwoning.

Bij vakantiewoningen heeft het gebied waar het huisje staat een enorme invloed op de keuzes die gemaakt worden in het interieur. Dat geldt natuurlijk ook voor je gewone woning wanneer deze in een uniek gebied staat, zoals bijvoorbeeld de Eemsdetla. Kies bijvoorbeeld voor ruwe houten elementen in je huis en kies voor wilde planten zoals siergrassen of takken als kamerplanten om de sfeer van dit gebied nabij de Waddenzee achter de voordeur door te trekken.

In Appingedam is klassiek wonen nog betaalbaar

Een ander kenmerk dat je niet moet uitvlakken in de Eemsdelta zijn de betaalbare oude panden die hier nog staan. Een woning in het pittoreske Appingedam met unieke klassieke elementen hoeft niet veel te kosten. Voor 150.000 kun je al een rijksmonument vinden om in te wonen. In steden als Haarlem en Amsterdam in de Randstad zou er al zeker met een miljoen euro gesmeten worden.

Maar wat vertelt dat over je woning en je interieur? Volgens de interieurkenners van Lionshome kun je de stijl van de Eemsdelta, met woeste stranden, wilde natuur en de klassieke elementen van je rijksmonument goed combineren door te kiezen voor meubels die er doorleefd uitzien maar ook een klassieke, haas landelijke twist hebben. Denk aan een doorleefde leren bank of juist een klassieke fauteuil met gracieuze, haast barokke vormen.

Andere idee├źn voor een typisch strandgevoel in huis

Stoere meubels, een link met de authenticiteit van de panden waar je in woont in deze streek en mooie elementen uit de natuur halen het strand in je woning. Maar met kleurgebruik en accessoires kom je ook een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals lichtblauw en beige die de lucht en het zand vertegenwoordigen.

Voor accessoires zou je kunnen gaan voor bootjes, een reddingsboei of visnetten maar ook simpele gebakken vaasjes in lichte bruine kleren of gewoon zand en schelpen kunnen al veel doen voor een geslaagd beach interieur.

Back to top button