fbpx
13.8 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Weer en natuur Hittegolf voorbij, komende dagen Hollands zomerweer

Hittegolf voorbij, komende dagen Hollands zomerweer

Nederland – Komende dagen is het Hollands zomerweer met zon, stapelwolken, buien en soms flink wat wind. Dinsdag is er weinig ruimte voor de zon en zijn er perioden met regen. De temperatuur ligt komende dagen tussen 18 en 22 graden. Vanaf woensdag wordt het weer wat warmer met 20-23 graden. Omdat de temperatuur vandaag onder de 25 graden blijft is de regionale hittegolf in Brabant en Limburg voorbij. Deze hittegolf duurde slechts vijf dagen.

In het midden en oosten van Brabant en in Noord-Limburg kwam het afgelopen vijf dagen tot een hittegolf. De hittegolf begon op dinsdag met maxima van 27-29 graden. Op woensdag, donderdag en vrijdag werden tropische temperaturen van 30-32 graden genoteerd en gisteren werd het 25-28 graden. Hiermee werd net voldaan aan de voorwaarden voor een hittegolf. Voor een hittegolf moet het tenminste op vijf dagen 25 graden of meer zijn en daarvan moet de temperatuur op drie dagen 30 graden of hoger zijn. Vandaag blijft de temperatuur onder 25 graden en is de hittegolf overal voorbij.

Hollands zomerweer
Vandaag en morgen laat de zon zich regelmatig zien, maar komen ook een paar buien tot ontwikkeling. Er waait een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind. Morgenmiddag kan de wind aan de westkust zelfs hard zijn, 7 Bft. Met 18-19 graden in Den Helder en 21-22 graden in Maastricht zijn de temperaturen normaal voor eind juni.

Dinsdag heeft bewolking de overhand en zijn er perioden met regen. Het wordt 18-20 graden en de zuidwester is nog altijd nadrukkelijk aanwezig.

Vanaf woensdag blijft het Hollands zomerweer met dagelijks kans op buien. Wel wordt het iets warmer met woensdag 20-23 graden. Bij buien is bovendien weer kans op onweer.