Hippos Concours in Manege de Veenhoeve Appingedam

Appingedam – Het Hippos Concours gaat op woensdag 19 oktober van start in Manege de Veenhoeve te Appingedam in samenwerking met rijvereniging de Fivelruiters.

Zoals altijd een aantal dagen in de herfstvakantie met veelal springsport voor paarden en pony’s. De woensdag staat in het teken van pony springen en in de avond de laagste rubrieken voor de paarden. Donderdag zal een volle dag worden met springrubrieken tot en met 1.35 meter.

Door vele ruiters zal zaterdagmiddag en avond 22 oktober gestreden worden in de finales waarin hoge geldprijzen te winnen zijn. Winnaars van de hoogste rubriek in de afgelopen jaren zijn onder andere Hylke de Jong, Marianne Boerema, Jur Vrieling, Suzanne Tepper, James Billington, Lennard de Boer, Hans de Vries en Hester Klompmaker. Tevens zal zaterdagavond de spannende ponyfinale plaatsvinden die verkleed en op passende muziek wordt gereden. Er zijn geweldige prijzen te winnen voor de jonge ponyruiters.

Dit jaar heeft het Hippos Concours Appingedam het over een iets andere boeg gegooid; het prijzengeld in de 4 hoogste rubrieken is evenredig verdeeld in plaats van het meeste geld naar enkel de hoogste rubriek (de Grote Prijs).

De manege de Veenhoeve organiseert met en voor haar leden op vrijdag een Manege Showavond. Hierin zullen verschillende shows (met en zonder paarden) te zien zijn aangevuld met spellen en muziekoptredens.

Het concours word mogelijk gemaakt door o.a. vele sponsoren en in het bijzonder Stichting Hippos Appingedam; een organisatie die sinds het jaar 1820 is opgericht met als doel de paardensport in de regio van Appingedam te ondersteunen.

Altijd een leuk aangekleed concours waarbij muziek, show, loterij en uiteraard mooie paardensport gegarandeerd zorgen voor een gezellige zaterdagavond. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.  

Back to top button