Het papiercorso in Appingedam groeit dit jaar; meer deelnemers en meer grote wagens

Appingedam – Het jaarlijkse Papiercorso in Appingedam groeit dit jaar gestaag, met meer deelnemers dan vorig jaar. Liesbeth van Diedenhoven, voorzitter van de organisatie Stichting Damsterdag, meld dat er dit jaar bijna veertig deelnemende items in de optocht zullen zitten.

De deelnemerslijst omvat vooral veel loopgroepen, en er is een opvallende toename van scholen die meedoen. “Hierdoor kunnen we ook uitkijken naar maar liefst tien imposante praal- en corsowagens.” zegt van Dienenhoven. Het Papiercorso heeft de aantrekkingskracht op jonge deelnemers behouden, met ongeveer 450 enthousiaste kinderen die deelnemen aan het corso.

De kleurrijke stoet wordt tijdens de optocht begeleid door diverse muziekkorpsen, die zorgen voor een feestelijke sfeer. Het middagcorso zal zaterdag om 14.00 uur beginnen aan de Wilhelminaweg, waarna de prachtig versierde wagens en groepen tweemaal langs de Wijkstraat, Kniestraat/Gouden Pand en Stationsstraat/Sint Annastraat zullen passeren. ‘s Avonds krijgt het festijn een vervolg aan de Dijkhuizenweg, waar de optocht twee rondjes door het centrum zal maken. Vanwege bouwwerkzaamheden in de Solwerderstraat zal deze ronde via de Koningstraat verlopen.

Back to top button