Het Geluid van Eemsdelta: zondag 19 juni in Brede School Noord

Delfzijl – Zondag 19 juni is het zover: Het Geluid van Eemsdelta! Leden van diverse muziekverenigingen uit Eemsdelta vormen samen een projectorkest en spelen onder leiding van Frans-Aert Burghgraef het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziekstuk Het Geluid van Eemsdelta. Arend Gerds heeft op basis van geluiden die zijn ingestuurd door inwoners uit Eemsdelta dit stuk gecomponeerd.

Ook muzikanten van het Noord Nederlands Orkest spelen mee in het projectorkest en geven de muzikanten van het projectorkest voorafgaand een inspirerende workshop. Alle harmonie-, fanfare- brassband- (hafabra) en slagwerkverenigingen uit Eemsdelta krijgen via IVAK deze compositie gratis aangeboden en kunnen dit na 19 juni opnemen in hun eigen repertoire.

Naast optredens van het projectorkest zullen ook Bugel-ensemble Eemsdelta en NeXt Generation Appingedam hun muziek laten horen en aan Pieter van der Zweep de nobele taak om dit muzikale programma te presenteren.

Zij spelen in een levend decor van Paula Biemans en Jorien Ketelaar. Tien kunstenaars gaan live non-stop tekenen in reactie op de muziek, wat groots geprojecteerd wordt in Sporthal Brede School Noord. Alleen deze middag kun je beleven wat er op dat moment gecreëerd wordt: een unieke ervaring in Eemsdelta! Met dank aan Samenwerkingsverband voor MuziekOnderwijs, Noord Nederlands Orkest, Provincie Groningen, VSB Fonds, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds. Via www.eemsdorp.nl/muziek kun je een gratis kaartje reserveren – er is een beperkt aantal plekken. Samengevat: Het Geluid van Eemsdelta op 19 juni 2022 om 15.00 uur in Sporthal Brede School Noord.

Back to top button