Het Geluid van Eemsdelta hoor je zondag 19 juni in Brede School Noord

Delfzijl – Afgelopen vrijdag kwamen bijna 40 muzikanten van verschillende muziekverenigingen uit de gemeente Eemsdelta samen om te repeteren voor het concert van Het Geluid van Eemsdelta. Samen vormen zij een uniek projectorkest dat de première gaat spelen van het gelijknamige muziekstuk, gecomponeerd door Arend Gerds. Zijn inspiratiebron? De geluiden die herkenbaar zijn voor de nieuwe gemeente Eemsdelta – aangedragen door de inwoners.

Alleen de repetitie in Wagenborgen al was indrukwekkend. Ada Tolboom, net komen werken bij IVAK, was aanwezig: Ik heb zeer aandachtig geluisterd naar de muziek gespeeld door muzikanten, die hiervoor nog nooit met elkaar hebben samengespeeld. Dat is natuurlijk best pittig. En nu, elkaar ontmoeten, samen lachen en een prachtig muziekstuk spelen. Dat belooft heel wat voor de uiteindelijk première!

Pieter van der Zweep presenteert
Op zondagmiddag 19 juni kun je komen kijken naar dit unieke concert dat gepresenteerd wordt door Pieter van der Zweep. Naast het projectorkest – onder leiding van topdirigent Frans-Aert Burghgraef – is ook het leerlingenorkest NeXt Generation Appingedam, onder leiding van Gerwin van der Leij, van de partij. Daarnaast speelt ook het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde Bugel-ensemble Eemsdelta, onder leiding van Carin Brenninkmeijer. Gezamenlijk vormen zij een prachtig programma!

Levend decor door Paula Biemans en Jorien Ketelaar
Het muzikale programma wordt visueel ondersteund door een tiental kunstenaars die gaan tekenen in reactie op de muziek. Door middel van ouderwetse overheadprojectors creëren zij ‘live’ een prachtig decor. Wat we precies gaan zien en horen is nog een verrassing en uniek te beleven op zondagmiddag 19 juni van 15.00 tot 16.00 uur in de sporthal van Brede School Noord in Delfzijl.

Gratis tickets voor première op zondag 19 juni
Ada Tolboom na de repetitie: Hoe later op de avond, hoe meer zorgen ik mij begon te maken: want maar 300 mensen kunnen zondag 19 juni dit eenmalige en unieke concert live ervaren en voelen. Alleen dan zul je erachter komen hoe Het Geluid van Eemsdelta echt klinkt!

Dus wil jij daar ook bij zijn? Reserveer dan je gratis kaarten via www.eemsdorp.nl/muziek of https://www.eventbrite.nl/e/344110552927.

Back to top button