Herlings effect zorgt voor toename leden MC Delfcross

Meedhuizen – Jeffrey Herlings is vorig jaar in Assen wereldkampioen motorcross geworden. Hij deed dat in de MX 1 klasse wat ook wel de koningsklasse van de motorcross wordt genoemd. Zijn goede presteren zorgde ervoor dat er meer media aandacht naar de motorcross ging en dat is één van de redenen volgens  het bestuur van MC Delfcross dat er een toename van leden is bij de club.

Ook een reden is volgens MC Delfcross de Supercross in Zuidbroek, dit evenement wat jaarlijks in het eerste weekend van november wordt georganiseerd trekt duizenden toeschouwers. De vrijwilligers van MC Delfcross zijn nauw betrokken bij de organisatie van dit grote evenement. Het lijkt erop dat het publiek enthousiast wordt en zelf de sport ook wil gaan beoefenen.

Aankomend weekend organiseert MC Delfcross op zaterdag 13 april weer de jaarlijkse trainingsdag. Jong en oud doen hier aan mee. Het is een gezellige dag en je leert ook nog wat. De trainers vertellen wat over de afstelling van de motor, techniek, houding op de motor. Normaal komen daar ongeveer 50 rijders op af nu was dit aantal al in een dag gehaald en heeft MC Delfcross bij 90 rijders de inschrijving moeten sluiten omdat het dan te druk wordt.

Op zondag 14 april organiseert MC Delfcross een clubwedstijd en ook daar zien ze een toename in het aantal deelnemers. De eerste 100 rijders hebben zich al voor ingeschreven. Dit jaar heeft de club een hobbyklasse toegevoegd zodat de beginnende rijder ook ervaring op kan doen met het rijden van wedstrijden.

Toegang op beide dagen is gratis. Zaterdag begint de dag om 9:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Op zondag beginnen de trainingen om 9:30 uur en de wedstrijden om 10:45 uur.

Back to top button