10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 20:59

Herboren SES-Toernooi op sportpark centrum gewonnen door de Zeerobben uit Harlingen

Delfzijl – Voetbalvereniging Zeerobben uit Harlingen is zaterdag winnaar geworden van de 26e editie van het SES-toernooi in Delfzijl. In de finale waren de Friezen na verlenging te sterk voor Viboa: 2-0.

Zeerobben en Viboa troffen elkaar ook al in de poulefase van het SES-toernooi. De Winsumers wonnen deze poulewedstrijd met 1-0. Uiteindelijk bereikten beide ploegen de kruisfinales. Daarin rekende Zeerobben af met Groen Geel (2-0), terwijl Viboa te sterk was voor Gorecht (1-0).

In de finale kwamen Zeerobben en Winsum in de reguliere speeltijd niet tot scoren. Een rode kaart voor verdediger Steffen Vader zorgde er voor dat Viboa in de verlenging met tien man verder moest. Zeerobben wist deze numerieke meerderheid uit te buiten met twee treffers. Gorecht legde beslag op de derde plaats in het SES-toernooi door in de strafschoppenserie Groen Geel te verslaan. Titelverdediger Omlandia kwam niet verder dan de zevende plaats.

De eindstand van het 26e SES-toernooi: 1. Zeerobben, 2. Viboa, 3. Gorecht, 4. Groen Geel, 5. NEC Delfzijl, 6. LTC, 7. Omlandia, 8. Appingedam, 9. SES Regioteam, 10. De Pelikanen.

Zeerobben-aanvaller Patrick Amels ging er ook nog eens met twee individuele prijzen vandoor. Amels kroonde zich tot topscorer en werd ook nog eens uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Groen Geel-doelman Jeroen Vogel werd gekozen tot beste keeper van het 26e SES-toernooi, Jorrit Jansen (Gorecht) tot grootste talent.

Naast het hoofdtoernooi was er zaterdag ook een 35+-toernooi. De SES Oldstarscup werd gewonnen door het zevental van De Pelikanen. De strijd om de SES Minicup voor jonge voetballertjes van 5 en 6 jaar werd gewonnen door de mini’s van GRC Groningen.

Het SES-toernooi werd voor de eerste keer gehouden op Sportpark Centrum in Delfzijl. Het bestuur van Stichting Eemsdelta Sportevenementen kijkt bijzonder tevreden terug op het evenement.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten