Henk Nijmeijer volgt Geke Blokzijl op bij Noorderzorg

Uithuizen – Ouderenzorgorganisatie Noorderzorg kiest voor Henk Nijmeijer als nieuwe bestuurder. Nijmeijer is geen onbekende in de organisatie. Sinds het vertrek van Geke Blokzijl in juni dit jaar verruilde hij zijn bestuurssecretarisfunctie voor die van tijdelijk waarnemend bestuurder. Tot het moment van het benoemen van een nieuwe bestuurder was hij bereid gevonden om als waarnemend bestuurder de taken en bevoegdheden op zich te nemen.

In het vervolgtraject van de nieuw te werven bestuurder stelde Henk Nijmeijer zich kandidaat. Op basis van de uitgebrachte adviezen en het unanieme vertrouwen dat in hem is uitgesproken is hij inmiddels gekozen tot de nieuwe bestuurder van Noorderzorg.

Voordat zijn loopbaan bij Noorderzorg begon was Nijmeijer onder andere bestuurssecretaris in een tweetal onderwijsinstellingen. Sinds 2018 is hij werkzaam bij Noorderzorg en hield hij zich als bestuurssecretaris met name bezig met bestuurlijke en juridische beleidsontwikkeling.

Daarnaast begeleidde en adviseerde hij in het fusietraject tussen de twee ouderenzorgorganisaties in Uithuizen/Uithuizermeeden en Delfzijl. In deze nieuwe stap in zijn carrière wendt hij kansen en mogelijkheden aan om van Noorderzorg een organisatie te maken waaraan je je graag verbindt. Zowel de medewerker, de vrijwilliger, als de cliënt. ‘Met de vele uitdagingen waar de zorgorganisatie van morgen voor staat, maak ik graag het verschil door in te zetten op het menselijk contact. Ik zie dat breed: op de werkvloer tussen collega’s, vrijwilligers en de cliënt maar ook in het contact met de externe relaties. Voor mij is dat een belangrijk aandachtspunt waarbij ik graag samen met alle betrokkenen verder bouw aan een mooi Noorderzorg’, aldus Nijmeijer.Back to top button