Hemelvaart lentefestijn bij de Ent in Hellum

Hellum – Erop uit op Hemelvaartsdag in Midden-Groningen? In Hellum is wat te beleven! Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, organiseren Dorpsbelangen Hellum en kunstenaarscollectief De Draad een cultureel evenement onder de naam Hemelvaart lentefestijn. Het evenement wordt opgezet in en rond Kunst- en cultuurhuis De Ent in Hellum.

Het programma omvat onder andere muziekoptredens van Spoken Word artieste Ingrid Oomen, het ensemble ‘’Jawel’’ met Nederlandstalige pop en jazzmuziek met pianist Chiel Wolrich, klarinettist Wim de Bos en zang van Annemarie Sibon.

De muziek wordt zo nu en dan afgewisseld met poëtische intermezzo’s. Op het terrein rond De Ent is plaats ingeruimd voor een kleine kunstmarkt met verrassend kunstzinnige ideeën. In De Ent legt Szuszanna Szabo middels een demonstratie de grondbeginselen van animatiekunst uit. Voor de liefhebbers van beeldende kunst is in De Ent een expositie te bezichtigen van werk van vrienden van het kunstenaarscollectief De Draad. In De Ent is koffie en thee verkrijgbaar. Het Hemelvaart lentefestijn begint om 13:00 uur en duurt tot 18:00 uur.

Kunst- en cultuurhuis De Ent is te vinden aan het Bovenpad 13 (schuin achter de Walfriduskerk) in Hellum.
De toegang is vrij.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen en aanvullingen):
ca. 11:00 Markthouders kunnen hun spullen opbouwen
13:00 Inleidend, Spaanstalige muziek
13:30 Muziek: Jan-Anne van der Wel en begeleider (Jawel) Nederlandstalig
14:15 Dichterspodium met o.m. Eddy Wullink, Jelou Dichter, Sjoerd Visser
15:00 Muziek: Chiel Wolrich, Wim de Bos en Annemarie Sibon (piano, klarinet en zang)
15:45 Spoken Word en liedjes van Ingrid Oomen en Tammy Blue
16:15 Muziek: Jessie Jippy.

Back to top button