Helikopterhaven voor onderhoud aan windparken op zee definitief in de Eemshaven

Eemshaven – De provincie Groningen heeft besloten dat de helikopterhaven voor windparken op zee definitief in de Eemshaven word gevestigd.

De Eemshaven is de meest logische plek de helihaven staat gepland op de toegangsweg naar de terminal van rederij AG Ems. Deze locatie geeft het minste overlast voor het milieu. Door het scheepvaart verkeer naar de Waddenzee zijn er in dat gebied toch al verstoringen voor het milieu. De provincie gaat er van uit dat de helikopters de vaargeul zoveel mogelijk volgen.

Over de helihaven is lang gesproken. Eerder was er sprake van locaties in de Uithuizerpolder ten noorden van Uithuizen en Uithuizermeeden of bij de Oostpolder Maar deze locaties bleken niet geschikt in verband met de aanwezigheid van een Eendenkooi en windmolens. De definitieve locatie is vastgesteld in samenspraak met Groningen Seaports en verschillende milieuorganisaties. De helikopterhaven zal vooral gebruikt worden voor bedrijven die onderhoudspersoneel vanuit de Eemshaven willen vervoeren naar windparken op de Noordzee.

De helikopterhaven zal vooral gebruikt worden voor bedrijven die onderhoudspersoneel vanuit de Eemshaven willen vervoeren naar windparken op de Noordzee. Toeristische en nachtvluchten zijn niet toegestaan.Back to top button