fbpx
8.6 C
Delfzijl
zaterdag 29 februari 2020
Home Algemeen Farmsum krijgt buurtpark aan de Rengersweg

Farmsum krijgt buurtpark aan de Rengersweg

Farmsum – Als het aan actieve buurtbewoners en de gemeente ligt, is Farmsum binnenkort een buurtpark rijker. Samen hebben zij een plan gemaakt om het braakliggende terrein aan de Rengersweg opnieuw in te richten. Het plan bestaat onder andere uit ruimte voor voetpaden, bomen, struiken, gras, een trapveldje, een hondenuitlaatveld, zitplekken en verlichting. Voor de realisatie wordt subsidie aangevraagd bij de provincie Groningen. Ook de gemeenteraad van de gemeente Delfzijl moet zich nog over de financiering van het plan uitspreken. Daarna kan een start worden gemaakt met de uitvoering van het plan.

In samenwerking met buurtbewoners
Wethouder Rijzebol is trots op het plan dat er ligt en de manier waarop het tot stand is gekomen: “Het terrein lag al sinds 2010 braak, veel te lang. En omwonenden waren hier niet bepaald blij mee. Vanuit de gemeente hebben we buurtbewoners gevraagd met ons mee te denken over een nieuwe inrichting. Beheer en onderhoud zullen uiteindelijk ook door hen worden opgepakt. Hierbij ondersteunt de gemeente dan alleen nog door te adviseren, met name over de manier van onderhoud. Een werkwijze gelijk aan bijvoorbeeld het project Groen voor Rood in Delfzijl-Noord.”

Na sloop huurwoningen opgenomen in Actieplan Dorpen en Wijken
Op het terrein aan de Rengersweg stonden huurwoningen van de woningcorporatie Acantus. Deze zijn eind 2009, begin 2010 gesloopt. Aanleiding voor de sloop was het afnemende inwoneraantal en de matige kwaliteit van de woningen. Omdat het terrein braak lag, is de herinrichting van het terrein eind 2013 opgenomen in het Actieplan Dorpen en Wijken. In het najaar van 2014 is samen met buurtbewoners van de Rengersweg een start gemaakt met het herinrichtingsplan dat er nu ligt.

Advertenties