7.8 C
Delfzijl
14 april 2021 16:16

Heel veel LEGO voor De Jonge Onderzoekers dankzij Google Grants

ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen

Appingedam – Bij De Jonge Onderzoekers is LEGO een favoriet materiaal om mee te bouwen en te experimenteren. Vooral de sets rond robotica en programmeren worden veel en intensief gebruikt. Dankzij het ‘Grants programma’ van Google kan De Jonge Onderzoekers de voorraad LEGO aanvullen met LEGO Mindstorms en het spiksplinternieuwe LEGO Spike, dat binnenkort op de markt verschijnt. Zo kunnen nog meer kinderen aan de slag met activiteiten rond robotica en programmeren.  

De Jonge Onderzoekers wil kinderen en jongeren inspireren om nieuwsgierig te zijn naar wetenschap en technologie en hen uitdagen om hun eigen technische talenten te ontdekken en in te zetten. Een doelstelling waarbij de materialen van LEGO naadloos aansluiten.
De nieuwe LEGOsets zijn een geweldige aanvulling en zullen ingezet worden bij de cursussen robotica en programmeren op de nieuwe locatie in Appingedam en op de locatie in Groningen.

LEGO Mindstorms en LEGO Spike zijn speciaal ontwikkeld om kinderen en jongeren op een speelse en doelmatige manier in aanraking te brengen met het bouwen en programmeren van robots. Tegelijkertijd doen ze ook allerlei kennis op over bijvoorbeeld hydraulica en machinebouw.

De Jonge Onderzoekers zet LEGO Mindstorms in als voorbereiding op deelname aan de First LEGO League, een mondiale wedstrijd die jaarlijks plaatsvindt. Jongeren tussen de 9 en 15 jaar worden uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar is er een nieuw thema met nieuwe vraagstukken die om creatieve en slimme oplossingen vragen. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

De Jonge Onderzoekers doet al enkele jaren mee met een team van enthousiaste LEGObouwers en roboticafans. De voorbereidingen voor de regiofinale op 7 december zijn inmiddels begonnen. De nieuwe LEGOsets zorgen vast en zeker voor een flinke boost aan creativiteit en inspiratie.

Volg ons op

11,065FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten