Havenstad FM wordt Omroep Eemsdelta

Delfzijl – Zoals veel organisaties en instellingen in het Eemsmondgebied heeft ook lokale omroep Havenstad FM de naam veranderd. Op 26 februari van dit jaar heeft de stichting bij de notaris officieel haar naam veranderd en per 1 juli a.s. gaat de lokale omroep in de gemeente Appingedam en Delfzijl formeel verder onder de naam Stichting Lokale Omroep Eemsdelta. Reden voor de naamsverandering is het samengaan van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum met ingang van 1 januari 2021.

De omroep, die via de radio actualiteiten- en muziekprogramma’s uitzendt en in 2020 ook met streaming video op social media is gestart, wil ook in de nieuwe gemeente de lokale omroep worden. Het is dan belangrijk, vindt het bestuur, dat luisteraars in de gemeente de omroep herkennen als hún lokale omroep met een herkenbare naam en met nieuws en actualiteiten ‘van dichtbij’.

De omroep introduceert de nieuwe naam in het programma Lunchradio op woensdag 1 juli a.s., van 12.00 tot 14.00 uur. Een aangepast programma, dat voornamelijk in het teken staat van de overgang van Havenstad FM naar Omroep Eemsdelta, met speciale gasten, nieuwe jingles en met informatie over hoe de omroep de toekomst tegemoet treedt.

De omroep wil een kwaliteitsslag maken en is daarom bezig met het professionaliseren van zowel organisatie als medewerkers. Intern wordt ‘het bed opgeschud’, terwijl tegelijkertijd met omroep Hogeland bestuurlijke gesprekken gaande zijn over kennisuitwisseling en samenwerking op gebied van radio en TV. Met Eemskrant.nl werkt de omroep al langere tijd nauw samen en wordt veelvuldig beeld- en geluidsmateriaal uitgewisseld.

Naast de introductie van de nieuwe naam, zet de omroep op 1 juli ook de nieuwe website www.omroepeemsdelta.nl online en gaat de nieuwe reportagewagen van Omroep Eemsdelta de weg op, voorzien van de nieuwe logo’s van de omroep. Om te kunnen uitzenden in de gemeente Eemsdelta is een nieuwe zendmachtiging vereist. Die procedure wordt eerdaags doorlopen in samenspraak met de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de gemeente(n).

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2485″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button