Havendagen Delfzijl stoomt door met topper Jeroen van der Boom op Deltapop

Delfzijl – Eind augustus en het eerste weekend van september staat havenstad Delfzijl opnieuw bol van nautisch spektakel, maritieme sferen, gezelligheid en muziek. Want op vrijdag(avond) 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is het tijd voor de zesde editie Havendagen Delfzijl. Zaterdagavond gaat het dak eraf tijdens het gratis muziekfestival Deltapop. Vanaf woensdag 28 augustus is er al een markt in het centrum en een grote grote kermis op het Molenbergplein. Een dag later gaat opkomend muziek en dans talent weer los tijdens de Havendagen Talentenjacht. Stichting Havendagen Delfzijl hoopt dat het evenement opnieuw tienduizenden bezoekers naar onze regio en de havenstad weet te trekken.

Er is voor iedereen wat te beleven. In de haven is het genieten van schepen, stoer materieel, scheepsmodellen, een nautische markt en optredens van diverse shantykoren (o.a. vijf Eemsdelta-koren) en artiesten. Ook schepen die momenteel de zeeën bevaren zijn tijdens de havendagen voor het publiek te bezichtigen. En niet te vergeten: rondvaarten. Deze keer kun je met een snelle crewtender de haven vanaf het water bekijken. Naast dit alles is er tijdens de Havendagen veel aandacht voor de ontwikkeling van Delfzijl en de regio. De straten in het centrum bieden plek aan een sfeervolle markt, muziekpodia en straattheater. Op het Molenbergplein vermaakt jong en oud zich op de grote kermis en de omringende horeca.

Het muzikale hoofdprogramma van de Havendagen mag er ook deze keer weer zijn: Vrijdagavond is het fe­estavond. Het begint een traditie te worden dat de feest-dj’s van Qmusic het Molenbergplein omtoveren in een grote partyzone! Zaterdagavond is het tijd voor het gratis muziekfestival Deltapop, voorheen Delfpop. De naam is dus anders, maar de aanpak is hetzelfde: Een gratis muziekfestival op zaterdagavond met topartiesten en supergezellige sfeer op het Molenbergplein. Deltapop garandeert een topavond voor de hele regio! H­­­et trekt duizenden mensen naar het plein voor­­ optredens van topper Jeroen van der Boom, Thomas Berge, Mooi Wark, John de Bever en rising star DJ Roy. Evert Baptist laat nadrukkelijk van zich horen als spreekstalmeester van dienst. Kortom, Havendagen Delfzijl belooft volop gezelligheid, muziek en spektakel. Wie meer wil weten of zich wil aanmelden voor deelname aan de nautische markt of talentenjacht gaat naar www.havendagendelfzijl.nl

Back to top button