fbpx
7.4 C
Delfzijl
4 december 2020 14:21

Havenconcert Magellan Singers Delfzijl

Delfzijl – De Magellan Singers geven op 5 november a.s. het inmiddels traditionele Havenconcert. Dit concert is voor de 8e keer in de Evenementenhal te Delfzijl. Het beloofd weer een geweldige muzikale middag te worden. Er is dit jaar gekozen voor het thema “The Australian adventure”. Hiermee bevestigen de Magellan Singers hun nieuwe koers in de muzikale wereld op en rondom de wereldzeeën. 

De Magellan Singers uit Delfzijl zijn in januari 1983 opgericht en heeft jaarlijks nog veel optredens in Nederland en Duitsland; Tijdens de bijna 35 jarige bestaan zijn er veel hoogte punten. Een van die hoogtepunten is het jaarlijkse Havenconcert in de Evenementenhal te Delfzijl.

Het script geschreven door Wessel van der Kooi , verteld over de ontdekking van Botany Bay en van Diemens land. Maar ook van de massale emigratie van miljoenen Ieren naar Amerika en Australië. Ondanks alle tegenslagen bleven de Ieren zingen. Veel liederen zijn een uitlaatklep van gevoelens van emoties, geluk ervaring, blijdschap en liefde.

Als u het concert bezoekt treft u de Magellan Singers aan op een terras voor de beroemde pub de “Temple Bar” in Dublin. Het koor en eigen orkest heeft speciaal voor dit concert een aantal nieuwe nummers ingestudeerd en laat zich bij de uitvoering assisteren door Klara Mulder (fluit). Als gast treedt de sopraan Ellen Palmen op. Zij zingt enkele bij het thema passende nummers.  De groep Easy and Free uit Giethoorn zorgt voor een muzikaal intermezzo van Ierse, Schotse en wereldnummers. De muzikale leiding is in handen van de bekende dirigent Klaas v.d. Woude.

Het beloofd weer een bijzondere middag te worden met gevarieerde muziek en zang die om 14.15 uur de toegang is 10 euro.

Volg ons op

10,600FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten