7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:55

Dames Trias komen terug van achterstand en winnen wedstrijd van Kroton DS1

Delfzijl – In de Brede School Noord speelden de dames van Trias afgelopen zaterdag tegen Kroton DS1. Een tegenstander waarvan voorafgaand aan de wedstrijd alleen bekend was, dat zij alle wedstrijden met 3-2 hadden gewonnen. Voor de dames een lastig gegeven om conclusies uit te kunnen trekken. Bij het inslaan werd echter duidelijk dat de dames van Kroton over aardig wat aanvalskracht beschikten. Dat hoefde natuurlijk niks te betekenen, zolang Trias maar de blokkering zou weten te zetten en scherp zou zijn in de verdediging.

Om 18:00 uur ging de wedstrijd van start en net zoals in de voorgaande twee wedstrijden begonnen de dames niet scherp. Op alle vlakken werden fouten gemaakt maar opvallend was toch wel het aantal service-fouten. Dit was zo ernstig dat er wellicht gesteld kan worden dat de set op het aantal opslag fouten is verloren. Met 19-25 was er aardig wat werk aan de winkel.

Tijdens de tweede set kwam de pass al wat beter aan bij de spelverdeelster en kon Trias beter bij blijven in deze set. Echter kregen de dames vanaf de kant mee: dat er met volle overtuiging moest worden aangevallen. De aanvalskracht van Kroton was te sterk om de ballen alleen maar in te brengen. Kroton kon in zulke gevallen meestal de bal netjes verwerken om vervolgens zelf de punten af te maken. Hoewel Trias in deze set goed bij wist te blijven was het net niet genoeg met 23-25 ging ook deze set naar Kroton.

Een 2-0 achterstand aan het begin van de derde set is iets wat de dames van Trias niet vaak mee maken. Nu konden ze laten zien hoe veerkrachtig ze eigenlijk zijn, de wedstrijd was immers nog niet verloren. De derde set begon dan ook scherper. Een aantal dames wist hun service op orde te krijgen en de nodige punten te scoren. Aan de buitenkant ontdekten de aanvalsters dat de ballen die rechtdoor geslagen werden het meest effectief waren en vaak punten opleverden. Ook op het midden waren de dames lekker bezig. Ballen werden geblokkeerd en de aanvallen werden netjes afgemaakt. Alsof Trias de eerste twee sets op gang moesten komen waren ze deze set duidelijk de bovenliggende partij en ging de set vrij gemakkelijk naar Trias met 25-15.

De goede derde set zorgde bij de dames voor het nodige zelfvertrouwen en de nodige motivatie. De vierde set lieten ze dit goede gevoel dan ook niet varen. Hoewel er over de service nog wel het een en ander op te merken viel werden de punten nog altijd gemaakt met de aanval. Af en toe hadden de dames nog een dip wat de passing betreft. Maar dit wisten ze met wat schuiven in de opstelling enigszins op te lossen. Ook de vierde set ging naar trias met 25-19.

Wat bij aanvang van de vijfde set wellicht in het voordeel van Trias speelde was het feit dat zij na een 2-0 achterstand terug waren gekomen tot 2-2 stand in sets. Voor Kroton gold natuurlijk het omgekeerde, zij hadden een 2-0 voorsprong weggegeven. In het eerste deel van de set ging het erg gelijk op. Door beide teams werd niet echt een gat geslagen. Toen er bij het bereiken van de ‘8’ op het scorebord van helft gewisseld moest worden nam Trias de overhand en sleepten ze de set en de wedstrijd binnen met 15-11.

De komende twee weken wordt er door Trias DS1 geen wedstrijd gespeeld maar heeft trainer André Swiersema genoeg om mee aan de slag te gaan. In de competitie heeft Trias nog niet laten zien wat ze in huis hebben en maken ze het zichzelf vaak veel te moeilijk. Op 4 november spelen de dames een wedstrijd tegen Abiant/Set Uppers DS1 (in Appingedam 20:00 uur). Een tegenstander die ze in een toernooi voorafgaand aan het seizoen al eens wisten te verslaan. Aan de dames om de komende twee weken goed te benutten om op 4 november te kunnen knallen!

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten