Haven aan Schildmeer een daalders plekje voor Scouting Fivelgroep uit Delfzijl

Steendam – Met de nieuwe eigen haven aan het Schildmeer heeft Scouting Fivelgroep uit Delfzijl een daalders plekje neergezet. De opening op zaterdag 7 mei wordt dan ook groots gevierd.

De spetterende openingshandeling zal om 13:00 uur worden verricht door burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen en wethouder Pier Prins van de gemeente Eemsdelta. Dat er twee gemeenten hun vertegenwoordigers naar het Schildmeer sturen, heeft een oorzaak. De haven ligt in de gemeente Midden-Groningen, maar Scouting Fivelgroep – een van de oudste clubs van Nederland – is al sinds 1910 gevestigd in de gemeente Eemsdelta.

Fivelgroep krijgt in feite voor de water-speltak een vestiging aan het Schildmeer. De land-speltak zit al sinds jaren aan het Vlotterspad in Delfzijl. En voor het eerst sinds de oprichting van de zeeverkenners in 1993 hebben de waterscouts nu een eigen plek aan het Schildmeer.

Het meer is geen onbekende plek voor de waterscouts van Fivelgroep. “In het begin gingen we op één dag heen en weer tussen Delfzijl en het Schildmeer”, weet woordvoerder Arnoud van Duren van Fivelgroep nog. “Het was een dagvullend programma, want je was in totaal tussen de 4 en 6 uur onderweg om even op het Schildmeer te kunnen zeilen.”

De waterscouts vertoefden daarna op verschillende plekken aan het Schildmeer, maar nooit was er een vaste ligplek zoals nu. De toekomst van de waterscouts bij Fivelgroep ziet er een stuk zonniger uit met een stabiel onderkomen. De plek is bovendien gelegen aan een druk fietspad, tussen het strand en Zeilvereniging Schildmeer, waardoor de club goed zichtbaar is en haar activiteiten kan tonen. Fivelgroep zal de levendigheid verhogen.

Fivelgroep heeft dus wat te vieren op 7 mei. Enerzijds wordt de nieuwe plek feestelijk ingeluid, maar ook wordt de steun gevierd die Fivelgroep de afgelopen jaren kreeg. Want talloze vrijwilligers en bedrijven maakten de aanleg mogelijk. Er worden op 7 mei diverse activiteiten en een kleine markt gehouden.

Zie voor meer informatie: schildmeer.fivelgroep.nl

Back to top button