fbpx
18.8 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Sport Hardloopavondvierdaagse nieuw evenement in Delfzijl

Hardloopavondvierdaagse nieuw evenement in Delfzijl

Delfzijl – Atletiekvereniging Fivelstreek organiseert dit jaar voor het eerst een hardloopavondvierdaagse in de gemeente Delfzijl.

“Ik loop al heel lang met de gedachten rond,” vertelt initiatiefneemster Margriet van Angelen van Atletiekvereniging Fivelstreek. “Elk jaar als de avondvierdaagse wordt gehouden denk ik van wat zal het mooi zijn als we een hardloopavondvierdaagse in Delfzijl hebben. Dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en aan een paar leden van de atletiekvereniging gevraagd of zij mee wilden doen. Zij waren meteen enthousiast.”

“Ik vind het een heel leuk idee,” vertelt Ida Raske. “Het is een mooie aanvulling op de bestaande evenementen. Het leuke is dat we een clubje hebben gevormd van verschillende persoonlijkheden. Een vaste rolverdeling is er niet, maar we benutten elkaars sterke punten.”

“Dat is heel makkelijk vergaderen. Ook hebben we allemaal ervaring in het organiseren van hardloopevenementen. Sommigen bij de Stadsloop en andere bij de Zeemijlenloop. Ik heb soortgelijke evenementen gezien in Amsterdam en Apeldoorn. De hardloopavondvierdaagse is heel groot geworden.”

“De hardloopavondvierdaagse is uniek in Delfzijl,” meent Wildrik Bulthuis. “Elke dag is er een andere route. De start en finish is elke dag op de atletiekbaan op het Sportpark Centrum. Het zijn routes van ongeveer 2 kilometers. Je kan starten tussen half 7 en 7 uur ’s avond en je bepaalt zelf hoeveel je loopt. Iedere ronde krijg je een armband.

Het is mogelijk om één of meerdere avonden te hardlopen. De finish is om 8 uur ’s uur ’s avonds dus als je een beetje doorloopt, ren je in 4 dagen 40 kilometer. Omdat de wandelavondvierdaagse en de hardloopavondvierdaagse los van elkaar staan en om logistieke redenen zijn de wandelavondvierdaagse en de hardloopavondvierdaagse niet op dezelfde dagen.

De wandelavondvierdaagse wordt gehouden door wandelvereniging Spirit. Wij willen hen niet in het vaarwater zitten. De hardloopavondvierdaagse is van 28 tot en met 31 mei. We rekenen de eerste editie erop dat er minimaal 80 deelnemers zijn. Het is de bedoeling om het tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.”

“Het is geen wedstrijd,” vult Lisanne Benes aan. “Het is een recreatief evenement en de tijd wordt dan ook niet bijgehouden. Een prijsuitreiking is er niet. Iedereen gaat naar huis met een leuk aandenken. Inschrijven kan via de website www.avfivelstreek.nl.”