17.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 17:27

Hanzestudent Dennie Jager wint Rabo Ondernemersprijs 2021 t.w.v. €10.000

spot_img

Groningen – Dennie Jager is met zijn onderneming ExoDevo dé winnaar van de Rabo Ondernemersprijs. Met de strijd om de Rabo Ondernemersprijs hebben de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), BusinessMatch Groningen en de Rabobank de studenten de afgelopen tijd uitgedaagd om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen.

Uit de aanmeldingen selecteerde een jury tijdens de selectiedag, die in de vorm van een Dragons Den heeft plaatsgevonden, drie finalisten. Deze drie studenten presenteerden zich afgelopen donderdag tegenover een jury bestaande uit juryvoorzitter Carlo Ezinga, directeur Coöperatieve Rabobank, Lusanne Tehupuring van Founded in Groningen en Ivo van de Boer eigenaar van Excap. De finale vond op locatie en online plaats, studenten, docenten, ondernemers en andere geïnteresseerden konden door middel van een livestream meekijken.

Wat doet Dennie Jager met zijn bedrijf ExoDevo?
Dit is Dennie, hij studeert Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool en hij is het bedrijf ExoDevo gestart. Toen hij 19 jaar was kreeg Dennie een brommerongeluk, met een dwarslaesie als gevolg. De doctoren vertelden hem dat de kans klein was dat hij ooit weer kon lopen. Met behulp van zijn eigen stichting heeft hij een exoskelet kunnen aanschaffen waarmee hij kan lopen en daarmee de doctoren het tegendeel bewezen.

Samen met studenten van de Health Hub Roden is Dennie een onderzoek gestart naar exoskeletten. Daarin heeft hij gezien dat er een groeiende vraag is naar werk-exoskeletten. Dit is bedoeld voor mensen die zwaar en repetitief werk verrichten. De volgende stap van Dennie is een prototype werk-exoskelet bouwen om dit uiteindelijk samen met een groter bedrijf te ontwikkelen tot een product. Met dit product en zijn doorzettingsvermogen wil Dennie deze markt met veel potentie veroveren.

Bekijk hier het filmpje over zijn onderneming ExoDevo.

Marlena Conen, ook student aan de Hanzehogeschoool Groningen is met haar bedrijf Klapstoel Academy tweede geworden en kreeg een geldbedrag t.w.v. €4.000, Eric Tchepanou, student van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met zijn bedrijf Equilibrate Tuxn de derde prijs gewonnen t.w.v. €3.000.

Ondernemerschap bij de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit
Start-up City op de Zernike Campus is dé plek waar de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit, startende ondernemers, startups en scale ups vanuit verschillende programma’s ondersteunen. Deze programma’s leveren een bijdrage aan de economische ontwikkeling van de noordelijke regio. Studenten van beide kennisinstellingen kunnen hun ondernemende vaardigheden verder ontwikkelen, samenwerken met andere ondernemers en netwerken opbouwen.

Juist nu, tijdens de coronacrisis en straks ook na de Corona pandemie, blijven de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit een ondernemende houding en innovatief denken stimuleren bij studenten. Zo wordt er geïnvesteerd in de professionals van de toekomst en gewerkt aan de werkgelegenheid van morgen. Want ook komend schooljaar staat er een enthousiast team van medewerkers, docenten, ondernemers, studenten en coaches klaar om ondernemende studenten verder te helpen en te faciliteren.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten