Hallo MBO open dagen voor v(mb)o-leerlingen 

Groningen – Met de gezamenlijke voorlichtingscampagne Hallo MBO helpen de noordelijke mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO v(mb)o-leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. 
 
Kiezen voor de juiste vervolgopleiding  
Zo’n 5.000 vmbo-leerlingen die in het examenjaar zitten, hebben tijdens de campagne Hallo MBO informatie ontvangen over het keuzeproces en de mogelijkheden in het mbo. Als afsluiting van deze campagne organiseren de mbo-scholen op 2 en/of 3 november 2022 open dagen. Leerlingen en hun ouders/verzorgers kunnen dan de scholen bezoeken en zelf kennismaken met het mbo. Het geeft onder andere inzicht in wat het betekent om op het mbo te studeren, welke beroepsopleidingen er zijn en welke opleiding het best past bij de ambitie van de leerling. En natuurlijk is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en sfeer te proeven. 
 
In januari en maart 2023 zijn er opnieuw open dagen, en na de herfstvakantie kunnen leerlingen zich opgeven om een dagdeel mee te lopen op het mbo. 
   
Voor tijdstippen en data van de open dagen, zie www.hallombo.nl.

Back to top button