donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Hafenfest in het gezellige Duitse vissersdorp Ditzum dit weekend

Ditzum – Op 29 en 30 juli a.s. is het weer Hafenfest in het gezellige vissersdorp Ditzum, net over de Duits-Nederlandse grens bij Nieuweschans.

Het monumentale havendorp heeft 700 inwoners maar barst in dit weekend uit haar voegen vanwege de oergezellige markt met ambachtelijk gemaakte artikelen, brocante en vele kramen met lekker eten. De overtocht met de Ditzumer veerboot over de Eems kost tijdens het weekend maar 1 euro en de Ditzumer garnalenvissers varen feestelijk versierd defilé en nemen zoals altijd passagiers mee de Eems op in hun kotters, op zaterdag vanaf 14.30 uur.

Er is live muziek op zaterdag, vanaf 19.30 uur met de band Plug en Play aan de haven.
De mensen van de historische kotter de Hinderk hebben echte thuisgepelde Ditzumer garnalen op roggebrood in de aanbieding en de Ditzumer horeca heeft de terrassen geopend. Op zondag komt het populaire radioprogramma Noordmannen van RTV Noord vanuit Ditzum, tussen 8 en 10 ’s morgens vanaf het terras van het café der Fliegende Holländer aan de haven.

Het hafenfest is al jarenlang het hoogtepunt van het toeristische jaar in Ditzum, enkele duizenden bezoekers zetten elk jaar in dit weekend weer koers naar het charmante vissersdorp aan de Eems.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021