Haal met #HoodHero de banden in de buurt aan

Nederland – Voor de landelijke online actie #HoodHero is OneWorld op zoek naar de ‘wijkhelden’ van Nederland, van straatvoetbalcoach tot buurtvader of lieve oppas. Of ze nou in de randstad of aan de randen van ons land wonen, oud of jong zijn, arm of rijk, ziek of fit, geworteld of gevlucht, van welke pluimage dan ook: iedereen kan bijdragen aan de buurt. Want het zijn de alledaagse aardigheden van buurtgenoten die zorgen dat mensen zich thuis voelen in hun wijk. Juist in een tijd waarin het sociale weefsel van Nederland lijkt te scheuren, haalt #HoodHero de banden in de buurt aan. Voor meer saamhorigheid en tégen vooroordelen en uitsluiting. Concreet is het doel van #HoodHero om op 27 mei – de Dag van de Buren – zoveel mogelijk lokale wijkhelden een gezicht te geven en in het zonnetje te zetten. We nodigen je redactie van harte uit hieraan mee te doen en deze oproep te delen:

Deel jouw #HoodHero
Wie is jouw wijkheld en zet jij in het zonnetje? Dat kan iedereen zijn! Nomineer je kassajuffrouw, voetbalcoach, oppas, mantelzorger, zwerfvuilraper of je liefste buur. Wie weet winnen jullie samen de #HoodHero Award 2016!

Dat doe je zo:

  • Deel een foto, duo-selfie of mini-filmpje van je HoodHero op je eigen Facebook, Instagram of Twitter mét #HoodHero, @naam van je hoodhero en je #woonplaats
  • Leg kort uit waarom dit jouw HoodHero is
    Meer info en alle inzendingen op www.hoodhero.nl


Back to top button