fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Grootse afsluiting project ‘muziek aan de basis’

Appingedam – Op zaterdagavond 20 mei jongstleden hebben leerlingen van groep 5 van de brede scholen in Appingedam een groots concert gegeven in de sporthal van sportcentrum Eelwerd. Het concert was de afsluiting van het muziekeducatie project ‘muziek aan de basis’. De sporthal was omgetoverd tot concertzaal en was goedgevuld met papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden. De basisschoolleerlingen werden onder meer bijgestaan door leerlingenorkest NeXt Generation, onder leiding van Gerwin van der Leij.

Het leerlingenorkest speelde bekende popmuziek, zoals ‘i gotta feeling’ van The black eyes peas en ‘hey brother’ van Avicii.  Echt indruk werd er gemaakt met het nummer ‘we will rock you’ van Queen. De basisschoolleerlingen, het leerlingenorkest en de leden van Slagwerkensemble Appingedam en Damster Stedelijk Harmonie Orkest deden allemaal mee en kregen het publiek van hun stoelen af. Met een groots applaus en staande ovatie als gevolg.

Het Slagwerkensemble Appingedam en het Damster Stedelijk Harmonie Orkest zijn in het schooljaar 2015-2016 begonnen met het project ‘muziek aan de basis’. Dit in samenwerking met de basisscholen in Appingedam. Doel van het project was om kinderen uit groep 5 van de basisscholen in Appingedam met elkaar en met andere mensen in contact te laten komen door samen muziek te maken. Tevens wilden de muziekverenigingen kinderen de kans geven te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en zich te ontwikkelen op sociaal gebied. Het project bestond uit wekelijkse muzieklessen op school. Daarnaast werd er elk kwartaal een concert of play-in georganiseerd. Hierbij hielpen ook meerdere leden van de beide muziekverenigingen. Het project werd mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, het fonds Leefbaarheid en de Rabobank.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer