Grootschalige rampenoefening op het militaire oefendorp Marnehuizen

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Marnewaard – In het kader van de versterking van de civiel-militaire samenwerking in crisisbeheersing hebben de Veiligheidsregio Groningen, Defensie en Waterschap Noorderzijlvest een grootschalige calamiteitenoefening gehouden in het militaire oefendorp Marnehuizen. Het scenario van de oefening was een zware aardbeving in Groningen. Er werd geoefend op de samenwerking tussen de hulpdiensten onderling en met eenheden van Defensie. Zowel op het gebied van coördinatie als de daadwerkelijke hulpverleningsinzet en ondersteunende operaties.

Aan de oefening deden in totaal meer dan 300 hulpverleners en militairen mee. Daarbij werd gebruikgemaakt van tientallen voertuigen en ondersteunend materieel van de deelnemende diensten. De hulpdiensten werden in het dorp geconfronteerd met 130 figuranten en slachtoffers. De hulpverleners moesten onder meer mensen onder het puin vandaan halen, branden bestrijden, en verdwaasde personen opsporen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”441″]

Back to top button