fbpx
12.9 C
Delfzijl
28 oktober 2020 15:00

Groots onthaal voor kickbokskampioene Sarèl de Jong in Meedhuizen

Meedhuizen – De kersverse kickbokskampioene Sarèl de Jong werd maandagavond groots onthaald in Meedhuizen. Meer dan honderd vrienden, familie en dorpsgenoten stonden rond acht uur klaar bij Dorpsherberg Lanting om hun dorpsgenoot een feestelijk onthaal te geven.

De 21-jarige Sarèl de Jong won afgelopen donderdag verrassend goud op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw. De wedstrijd werd vol spanning gevolgd in Dorpsherberg Lanting, waar ongeveer honderd dorpsgenoten zich hadden verzameld om gezamenlijk de wedstrijd te volgen op een groot scherm. De wereldspelen worden eens in de vier jaar gehouden. Het is een wedstrijd voor demonstratie sporten die niet meedoen aan de olympische spelen.

Emoties

Even buiten het dorp werd de auto van Sarèl en haar trainer Denis van der Giessen opgewacht voor een klein onthaal, ze zouden na een rondje door het dorp rechtstreeks naar de woning rijden werd er gezegd. Maar eenmaal door de bocht in de Hoofdstraat kregen Sarèl en Denis zicht op de erehaag die werd gevormd voor het duo. Beiden hielden het niet droog, terwijl de tranen over de wangen rolden werden ze aan alle kanten gefeliciteerd.

In de Dorpsherberg werden beiden nog eens goed in het zonnetje gezet. Er waren een aantal vrienden die helaas niet aanwezig konden zijn bij het onthaal, deze lieten van zich horen door middel van een videoboodschap. Zo ook de beste vriendin van Sarèl, Anouk Uil die op het moment op Bali verblijft. Maar ook kickbokser Sem Schilt uit Zuidlaren had een bericht voor het duo achter gelaten.

Namens het dorp mocht Marja Bosker, secretaris van Dorpsbelangen Meedhuizen het duo feliciteren en een presentje overhandigen. Sarèl kreeg een hanger en Denis een armband met het zilveren logo van de Wereldspelen gemaakt door een zilversmid uit het dorp. Namens de gemeente Delfzijl was wethouder van sport en locoburgemeester Jan Menninga aanwezig. Die mocht namens de gemeente Delfzijl een enveloppe met inhoud overhandigen. Menninga liet weten trots te zijn op het duo en dat ze met hun prestatie Meedhuizen en Delfzijl op de kaart hebben gezet en kickboksen op een positieve manier onder de aandacht hebben gebracht. Hij hoopt dat de financiële bijdrage hun op weg helpt aan de top te blijven. Menninga sprak de hoop uit dat het kickboksen in de nabije toekomst een olympische sport zal worden, want daar hoort het.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten