6.7 C
Delfzijl
19 april 2021 02:00

Gronings kinderboek inzet voor goede doel

ComputerComputer
KlussenKlussen
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen

Winsum – ‘Mielowiets, het kipje met de mensenvoeten’ vertaald in “Mielowiets, lutje hin mit mensenvouten” zal als hét gouden ei dienen om de kas te spekken van twee goede doelen nl. Stichting Lutje Geluk, uitjes voor gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen en mindervaliden die DelfSail 2021 willen bezoeken.

Het idee is afkomstig van oud-havendirecteur Harm D.Post (de schrijver van het boek) in samenwerking van Rotaryclubs Groningen Noord en Uithuizen/het Hogeland‘. Fré Schreiber, Groninger taal deskundige, heeft het boek in het Gronings vertaald.

‘Mielowiets, het kipje met de mensenvoeten’ was de hoofdpersoon van de vakantieverhalen die Harm D. Post, zijn beide dochters Nienke en Jolien 30 jaar geleden vertelde. In de tent op de camping voor het slapen gaan beleefde Mielowiets de meest waanzinnige avonturen. Hoe eng ze ook waren, ze liepen altijd goed af. Want het was natuurlijk de bedoeling dat de dochters lekker in slaap vielen. In 2009 zijn deze verhalen van toen in een bijzonder kinderboek verschenen. Vijftien spannende verhalen met prachtige illustraties van Marieke Blankert.

Steun het goede doel!
Wil je het boek bestellen en de goede doelen steunen, ga dan naar www.mielowiets.nl.  

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten